Taxatierapport De Woning Taxateur (NVM)

Bij De Woning Taxateur (NVM) kunt u terecht voor een voordelige taxatie in Leeuwarden en omgeving. Doordat onze erkende taxateurs volgens de laatste eisen en richtlijnen kunnen wij u garanderen dat de taxatierapporten aan alle eisen van hypotheekverstrekkers voldoen.

Wanneer een taxatierapport nodig?

Een taxatie kan bij verschillende aangelegenheden noodzakelijk zijn. Wij zullen hieronder de drie meest voorkomende redenen weergeven.

Financieren / kopen van een woning

Wanneer u een woning koopt zal de bank van een onafhankelijke taxateur willen weten of de koopprijs reëel is. Hiervoor zal een makelaar / taxateur een taxatierapport opmaken.

Verbouwen / verbeteren van de woning

Als u een woning wilt verbouwen en daarvoor een extra hypotheek gaat afsluiten dan heeft u een taxatierapport nodig. Hiervoor zal een makelaar / taxateur een rapport opmaken.

Echtscheiding of erfenis

Bij een echtscheiding of erfenis hoeft niet per definitie een taxatierapport te worden opgemaakt. Echter in geval van tegenstrijdige belangen en / of meningen kan het opmaken van een taxatierapport wel duidelijkheid geven. Hiervoor zal een makelaar / taxateur een rapport opmaken.

NWWI taxatierapport Leeuwarden

Wanneer u een hypotheek nodig heeft voor de aankoop van uw woning, zal de hypotheekverstrekker vragen om een gevalideerd taxatierapport. Een gevalideerd taxatierapport voldoet aan de eisen van alle geldverstrekkers en wordt eveneens geaccepteerd voor de aanvraag van een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Bij De Woning Taxateur (NVM) heeft u al een gevalideerd taxatierapport vanaf € 527,50 incl. btw.

N.B. Niet alle hypotheekverstrekkers hanteren hetzelfde geldigheidsduur van een taxatierapport. Dit kan variëren van drie tot zes maanden.

Een taxatie nodig? Wij regelen dit binnen enkele dagen!

Wij zijn lid van de NVM en NWWI

Bron afbeelding:Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, CC BY-SA 3.0 nl